Golffoto.nl is gespecialiseerd
in golffotografie en andere sportieve foto's
Golffoto.nl is gespecialiseerd
in golffotografie en andere sportieve foto's
Golffoto.nl is gespecialiseerd
in golffotografie en andere sportieve foto's
Golffoto.nl is gespecialiseerd
in golffotografie en andere sportieve foto's
Golffoto.nl is gespecialiseerd
in golffotografie en andere sportieve foto's

Fout
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuwste BMW 750Li voor hole-in-one op KLM Open

Nieuwste BMW 750Li voor hole-in-one op KLM Open

Zandvoort – De prijs voor de eerste hole-in-one op de zeventiende hole in het KLM Open is dit jaar de nieuwste BMW 750Li ter waarde van 150.000 euro. Het KLM Open 2015 wordt van 10 tot en met 13 september op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort gespeeld.
Daarmee continueert BMW een ‘traditie’ om nieuwe modellen als bijzondere prijs voor de eerste hole-in-one beschikbaar te stellen. De BMW 750Li komt pas dit najaar op de markt, maar is bij het KLM Open al te bewonderen. Niet alleen op hole 17, een par-3 van iets meer dan 150 meter, maar ook in een speciale ‘Closed Room’ bij het promodorp The Village. De auto heeft een waarde van 150.000 euro.

‘De relatie tussen het KLM Open en BMW is hecht en de bekendmaking van de hole-in-one prijs is inmiddels een moment waar veel golf- en autoliefhebbers jaarlijks naar uitkijken’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Ik ben trots dat BMW het vlaggeschip van de nieuwe BMW 7 Serie als prijs voor de eerste hole-in-one beschikbaar stelt. Deze limousine schittert werkelijk in een veld met veel sterspelers.’

Peter Haug, marketing directeur BMW Nederland: ‘De golfsport heeft een exclusief, competitief en duurzaam karakter. BMW omarmt daarom wereldwijd de golfsport, zowel op professioneel als op amateurniveau. BMW-klanten uit het loyaliteitsprogramma kunnen rekenen op een ‘premium beleving’ van het KLM Open. Voor het twaalfde opeenvolgende jaar zijn wij mobiliteitspartner van dit toernooi. Ook dit jaar zetten wij voor de gasten een imposante vloot in en kunnen de spelers gebruik maken van BMW 5 Serie Tourings en BMW i3’s.’

 

Winnaars ‘slaan’ het geluk naar Joost Luiten toe

Winnaars ‘slaan’ het geluk naar Joost Luiten toe
Zandvoort – Met het oog op het KLM Open heeft een aantal grote en bekende winnaars uit de sport een video opgenomen, waarin ze golfer Joost Luiten op een bijzondere manier succes wensen.

De Olympisch kampioenen Pieter van den Hoogenband en Kim Lammers en de voetbalgrootheden Ruud Gullit en Ronald de Boer hopen allemaal dat Joost Luiten net als in 2013 de Nederlandse golfliefhebbers weer een fantastische week bezorgt.

In de video steekt ook drievoudig KLM Open-winnaar Simon Dyson op een ludieke manier de Nederlandse favoriet een hart onder de riem. De Engelsman kan vanwege een blessure dit jaar niet deelnemen aan het toernooi.

Met de hashtag #goodluckjoost zullen meer bekende en onbekende Nederlanders deze week Luiten een warm hart toedragen en de video delen via social media.

DE VIDEO IS HIER TE ZIEN.

Het KLM Open wordt van 10 tot en met 13 september gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club. Voor meer informatie en kaartverkoop: klmopen.nl.

Over het KLM Open
Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt in 2015 voor de 96ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2015 bedraagt € 1,8 miljoen.

Charity Challenge KLM Open brengt 53.000 euro op voor UNICEF

Charity Challenge KLM Open brengt 53.000 euro op voor UNICEF

Zandvoort – De KLM Open-week is vandaag traditiegetrouw geopend met de Charity Challenge op de Kennemer Golf & Country Club. De golfdag met BN’ers bracht maar liefst 53.000 euro op voor Kinderrechtenorganisatie UNICEF Nederland, het goede doel dat aan het golftoernooi is verbonden.

Onder de bekende Nederlanders die zich op de golfbaan in Zandvoort inzetten voor het goede doel, bevonden zich onder anderen Jeroen Rietbergen, Nicolien Sauerbreij, Rick Engelkes, Winston Gerschtanowitz, Willem van Hanegem, Frits Sissing, Ferry Maat, Jan Lammers, Toine van Peperstraten en Peter Paul Muller. Ze speelden samen met genodigden van de partners en de sponsoren van het toernooi, dat van 10 tot en met 13 september ook op de Kennemer wordt gespeeld.

De Charity Challenge luidt de toernooiweek van het KLM Open in. Onderdeel van de dag was de lucratieve KLM Open Bingo, waarbij deelnemers onder meer een poging konden wagen om met een hole-in-one een superreis van Club Med te winnen.

‘Als KLM Open hebben we zeker oog voor wat om ons heen gebeurt in de wereld. Wij omarmen dan ook graag een goed doel als UNICEF’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Ik ben blij dat we met deze dag een steentje bijdragen aan het welzijn van kwetsbare kinderen in de wereld.’

UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi nam de cheque in ontvangst. ‘Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld dat we geregistreerd en daarmee in veel opzichten beschermd en veilig zijn. Met deze bijdrage kan UNICEF voor de geboorteregistratie van minder bevoorrechtte kinderen elders in de wereld zorgen, zodat zij evenzeer op een basiszorg en rechten kunnen rekenen’, zei Wijbrandi in zijn dankwoord. UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de VN en zet zich op vele manieren in voor het lot van kwetsbare kinderen wereldwijd.

Vanaf volgende week is de Kennemer het domein van vele internationale toppers, die op donderdag 10 september zullen afslaan voor de 96ste editie van het KLM Open. Onder hen de Nederlandse favoriet en ambassadeur van het toernooi Joost Luiten, de Amerikaanse legende Tom Watson, de Spanjaard Miguel Angel Jiménez en de Duitser Martin Kaymer.

Harrington en Yang naar KLM Open

Harrington en Yang naar KLM Open

Zandvoort – Padraig Harrington en Y.E. Yang slaan donderdag af in het KLM Open. De komst van de Ier en de Zuid-Koreaan naar Zandvoort brengt het aantal majorwinnaars in het deelnemersveld op zes. Het KLM Open wordt van 10 tot en met 13 september gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort.

Harrington is tweevoudig winnaar van het Brits Open (2007 en 2008) en won in 2008 het US PGA Championship (2008). De 44-jarige golfer uit Ierland ontvangt de laatste wildcard voor internationale spelers voor het KLM Open. Het wordt voor Harrington zijn achtste deelname aan het enige Nederlandse toernooi van de European Tour. Vorig jaar deed hij ook mee in Zandvoort en werd hij 28ste. Zijn beste resultaat in Nederland is een derde plaats in 2002.

 

Een andere majorwinnaar die op het laatste moment zijn komst naar het KLM Open bevestigde, is de Zuid-Koreaan Y.E. Yang. In 2009 leverde hij een unieke prestatie door als eerste Aziatische golfer een major te winnen. In het US PGA Championship troefde hij in een direct duel Tiger Woods af. Daarmee was hij de eerste golfer die in een major Woods wist te verslaan na een achterstand na drie ronden. Ook deze week kan Yang golfgeschiedenis schrijven. Nog nooit werd het KLM Open gewonnen door een golfer uit Azië.

 

Tom Watson is met acht majortitels de absolute vedette in het KLM Open 2015. De Amerikaanse golflegende staat op de zesde plaats op de eeuwige ranglijst van majorwinnaars. Watson (66) maakt deze week zijn debuut in het KLM Open.

Andere major-winnaars in het veld zijn Martin Kaymer (USPGA 2010 en US Open 2014), Darren Clarke (Brits Open 2011) en Paul Lawrie (Brits Open 1999).

Voor meer informatie en kaartverkoop: klmopen.nl.

Joost Luiten met dozijn landgenoten in KLM Open

Joost Luiten met dozijn landgenoten in KLM Open

Luiten (182)

Zandvoort – Op het KLM Open 2015 (10-13 september) komen dertien Nederlanders in actie. Naast Joost Luiten starten op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort acht professionals en vier amateurs.
Joost Luiten, winnaar van het KLM Open 2013, is de hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst op de 59ste plaats. Luiten is winnaar van vier toernooien op de Europese Tour. Dit jaar is hij de enige Nederlander op de European Tour, maar in het KLM Open krijgt hij gezelschap van nog acht Nederlandse professionals.

Floris de Haas wist zich in juni te kwalificeren voor het KLM Open met een overwinning in het PGA Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor professionals. Reinier Saxton, Jurrian van der Vaart en Robin Kind ontvingen een wildcard op basis van hun ranking op de internationale Order of Merit voor Nederlandse professionals. Saxton en Kind komen dit seizoen uit op de Pro Golf Tour. Saxton won al twee toernooien en is tweede op de seizoenranglijst. Kind won eerder deze maand zijn eerste toernooi, een prestatie die de wereld over ging vanwege een zeldzame ronde in 59 slagen.

Wil Besseling speelt zijn achtste KLM Open. Besseling, dit seizoen actief op de Challenge Tour, kent de Kennemer goed. De voorbije twee jaar haalde hij de cut op de Zandvoorste duinbaan.

Het halen van het weekend zal ook het eerste doel zijn van de vier Nederlandse amateurs in het KLM Open. Dat lukte Rowin Caron al eens in 2013. De 22-jarige student economie plaatste zich vorige maand voor het KLM Open met een zege in het Brabants Open. Robbie van West en Jeroen Krietemeijer ontvingen een wildcard op aanwijzen van de Nederlandse Golf Federatie.
Philip Bootsma is de vierde Nederlandse amateur in het KLM Open. Hij verdiende een wildcard met een zege in het Kennemer Open.

                                                                                    Copyright © 2014 golffoto.nl